29.05.2017

Jiří Skopový povede skupinu Bisnode v České republice a na Slovensku

S účinností od 15. 5. 2017 byl na pozici generálního ředitele Bisnode v česko-slovenském klastru jmenován Jiří Skopový. Jiří Skopový má více než 15 let manažerských zkušeností z českých i mezinárodních firem. Bisnode je leader v oblasti poskytování ekonomických informací o společnostech a podnikatelích. Prostřednictvím svých řešení pomáhá firmám zvyšovat tržby a minimalizovat obchodní rizika. Bisnode působí v 18 evropských zemích a díky strategickému partnerství s Dun & Bradstreet poskytuje informace z více než 190 zemí světa o 240 milionech firem z celého světa. V České republice a na Slovensku má 190 zaměstnanců a v roce 2016 vykázal tržby převyšující 261 milionů korun.

“Těším se, že pomohu společnosti Bisnode, která má v oblasti poskytování ekonomických informací o firmách více než 50% tržní podíl, v její transformaci do nových oblastí poskytovaných služeb. Zaměřím se na rozvoj kompetence v oblasti BigData či automatizace „decision makingu“. Bisnode má na českém trhu velmi dobré jméno a postavení, disponuje pokročilými technologiemi a má skvělé odborníky. Já chci udělat vše proto, aby se Bisnode pro naše klienty stal první volbou v oblasti poskytování informací potřebných pro jejich podnikání,“ říká Jiří Skopový ke svému jmenování.

Jiří  Skopový získal MBA (Master of Business Administration) v oblasti řízení prodeje (Sales Management) a má více než 15 let manažerských zkušeností z českých i mezinárodních společností. Rozsáhlé zkušenosti v oblasti managementu získal především ve společnosti Konica Minolta, kde působil déle než 11 let.  Zde se soustředil zejména na řízení prodeje a vývoj produktů pro český a mezinárodní trh. Jeho úspěchy v regionu střední a východní Evropy mu pomohly stát se výkonným ředitelem pro strategické plánování a ICT služby v ASEAN regionu se sídlem v Singapuru. Po návratu do České republiky Jiří působil jako generální ředitel v DataSpring. Podařilo se mu zde ztrojnásobit obrat v oblasti IT cloud řešení, BigData, analýzy dat a vývoje software.

Jiřímu je 38 let, má dvě děti a žije v Praze. Je vášnivým cestovatelem a turistou, miluje hory a džungli. Ve volném čase rád sportuje, provozuje mountainbiking, potápí se a hraje různé kolektivní sporty. Stejně tak rád čte historické romány a vědeckou literaturu.

Více informací poskytne

Petra Štěpánová, PR Director