12.12.2016

Nejlepším českým exportérem podle Top Ratingu Bisnode je CHEMOPROJECT NITROGEN

Poradenská společnost Bisnode dnes udělila nejlepším českým exportérům mezinárodně uznávané ocenění Top Rating.  Nejlépe hodnocenými exportéry podle Top Ratingu Bisnode za rok 2015 jsou CHEMOPROJECT NITROGEN, HELLA AUTOTECHNIK NOVA a KOMA MODULAR.

Pozn. Společnost CHEMOPROJECT NITROGEN a.s. se s účinností od 1. prosince 2016 přejmenovala na CASALE PROJECT a.s.

V rámci samostatné kategorie „Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode“ soutěže Exportér roku byly hodnoceny české firmy s největším meziročním nárůstem exportu podle vlastní, mezinárodně uznávané, metodiky Top Rating. Nejúspěšnějším exportérem podle hodnocení Bisnode se za rok 2015, stejně jako za rok 2014, stala společnost CHEMOPROJECT NITROGEN s meziročním nárůstem exportu o 97 procent.  Následují HELLA AUTOTECHNIK NOVA s meziročním růstem exportu o 59 procent a KOMA MODULAR s růstem exportu o 51 procent.

Prestižní ocenění Top Rating je mezinárodně uznávané hodnocení, které mohou na základě stanovené metodiky získat pouze dvě procenta nejkvalitnějších firem. „Certifikát Top Rating poukazuje na minimální rizikovost spolupráce s oceněnou společností a tím jí otevírá široké možnosti ke spolupráci na mezinárodních trzích, kde je důvěryhodnost klíčových faktorem spolupráce,“ říká General Manager Bisnode v Čechách a na Slovensku, David Farský.

Soutěž Exportér roku pořádá Střední podnikatelský stav pod záštitou Hospodářské komory České republiky. Soutěže se mohou zúčastnit všichni exportéři se sídlem v České republice s ročním objemem vývozu nad 100 milionů korun.

„Kategorie Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode je sice letos v soutěži Exportér roku teprve počtvrté v jednadvacetileté historii soutěže, ale již nyní lze říct, že soutěži dala novou přidanou hodnotu a exportéři, kteří ji získali, si jí váží. Je totiž pro ně nejen prestižním oceněním, ale také dobrou referencí při získávání nových zakázek i nových trhů,“ říká předseda sdružení Střední podnikatelský stav a viceprezident Hospodářské komory ČR Zdeněk Somr a dodává: „Soutěž Exportér roku je vysoce prestižní, což mimo jiné dokládá i opakovaná účast prezidenta, premiérů, ministrů či předsedů parlamentních komor na vyhlašování jejích výsledků. To, že společnost Bisnode uděluje své mezinárodně uznávané hodnocení v rámci Exportéra roku, prestiž této soutěže jen potvrzuje.

TOP 10 exportujících společností oceněných certifikátem Top Rating za rok 2015

Pořadí Název firmy Nárůst exportu